Jag toppade med riven Marabou black, och det passade så bra med både choklad och lakrits på toppen. Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage
) Hängde ni med. Det kommer att bli en kasslergryta till varmrätt, en citronfromage till efterätt och för oss är det första gången vi lagat till båda rätterna
På med sista lagret och stryk grädde över hela tårtan. Fyll igen med resten av frukten. Pensla med barnmatspure-persikasmak eller någon annan som gör frukten extra glansig
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Är egentligen inte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktiskt väldigt god
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Vispa samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad + vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl
Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott
Innan användning vispas den upp med elvisp. Vispa ihop alltsammans med florsockret. Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten
Vispa ägg och socker vitt och poröst, gärna med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten med en slickepott
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Sikta över florsocker och garnera med exotiska frukter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant
Lägg ingredienserna i en skål, och samlaihop till en deg med händerna. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel,och fördela i den ogräddade botten
Servera gärna med t. färska hallon och en skål med vispad grädde för den som vill ha. Vispa först vitorna till riktigt fast skum (ca 5 minuter med elvisp)
Här toppas botten med kvarg, grädde och apelsin men den går ju att toppas med vad som helst, t ex kolakräm eller vaniljkräm och andra frukter och bär som man är sugen på eller som är i säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.