Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Fruktkakan håller sig täckt i kylskåp i ett par veckor minst. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma
Detta är en fruktkakamed mycket romsmak som passar utmärkt till julens kalas. Fruktkaka,. Lägg all torkad frukt i en skål med rom, skal från citron och apelsin
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, russin, syltat apelsinskal, hackade cocktailbär och hackad mandel, och rör ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.