De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Pensla och smaksätt med vafria frön eller kärnor. För hand får du räkna med ca 30 minuters knådning. Smula isär jästen (50 gram) i en degbunke, tillsätt därefter mjölken (5 dl)
Blanda vattnet med oljan och jästen. Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästa frukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger
Rör ut jästen i en degbunke med den kalla mjölken Tillsätt rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Lägg bullarna på en bricka med bakplåtspapper och lägg över en handduk
Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten. Forma baguetterna med händerna och vrid/snurra dem eventuellt lite innan du lägger dem på plåten
Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar. Ät och njut //Kryddan 5 dl gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.