Koka bönorna tills de blivit mjuka. Skär rödlökarna i skivor. balnda bönor i rödlök i en skål. Pressa ned vitlök i kastrull, salt, peppar, olja, vinäger och vatten, koka upp
Knäck tre ägg i en liten skål och vispa ihop med en gaffel. Skala löken och skiva i tunna halvmånar, ta fram en järnpanna värm upp på medelvärme, lägg i en matsked smör och låt smälta
Frittatadi patate, helt enkelt en omelett med potatis i. Jag gjorde två portioner frittata, och den andra delen åt jag upp idag, i form av en dubbelmacka som jag fyllde med mozzarella, tomater och ruccola
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
De färska bönor som finns i butiken året runt, är tyvärr ofta väldigt långväga ifrån. Serverade med en riktigt god Prinskorv med hög kötthalt från Karlström’s i Ramsele
Superlätt att laga och otroligt god är denna omelett nedan med färska tomater (som vi saknat hela vinterhalvåret då vi med tanke på miljö och klimat väljer livsmedel efter säsong), soltorkade dito, grekisk fetaost och sist men inte minst smakförhöjaren som sätter pricken över i-et
Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen i en liten skål, smaka av med salt. Lägg upp och garnera med finstrimlad salladslök, finhackade nötter och finhackad chili
Visst fortsätter vi att kompensera det gråa vädret med det grönaste. Det smakar ju faktiskt ingenting tycker jag jämfört med många andra kålsorter och kan ju just därför blandas med det mesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.