11 medelstor finhackad gul lök. 1500 blandfärs 1 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g 2-3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk pressad citron ½ dl ströbröd ½ dl mjölk 2 ägg 1 medelstor finhackad gul lök 2 tsk salt 2 krm peppar Ca 300 g pastaKoka upp tomatsås, vatten, kycklingfond och citronjuice
Smaka av med salt peppar och citronpeppar. Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör eller olja. Till julbordet detta år testades ett nytt recept i förhoppning om att hitta nya vegatariska köttbullar
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Jag har alltid avskytt frikadeller och har vägrat befatta mig med det i mitt kök. Frikadeller. Köttbullssmeten blandades med citron och massor av persilja och smakerna gifte sig verkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt av vitlök och ajvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.