Lägg upp på tallrik tillsammans medrotfrukter, rödvinsås och ev lite kokta sockerärtor. Köpte en stor skiva entrecote så det här receptet kan definitivt bli billigare pointsmässigt om man tar en mindre bit
Entrecote, jordärtskockspure och balsamicosås med sällskap av ruccola, morötter och fetaost. Med det sagt så innebär det inte att jag rekommenderar er Viktväktare att göra som jag, alla måste finna sitt eget sätt
Servera medrotfrukterna och kanske en fräsch sallad. Hittade ett recept med Kelda Middagspanna, var tvungen å testa då det faktiskt lät smarrigt & det var riktigt gott
Salta & peppra entrecote och stek hastigt i minimalt med fett. Entrecote är verkligen inte den köttbit Viktväktarna skulle rekommendera men jag tycker det är sååååå sjukt gott så det är värt de extra poängen
I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
-) Avsluta med att riva lite parmesanost över det hela. -) Vi har massor av kantareller i frysen ifrån höstens "skörd" och vi använde de till att göra en supergod kantarellsås
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Flytta sedan över entrecoten till sidan där du inte har några briketter - indirekt grillning. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olivolja, salta & peppra - blanda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.