Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Små bullar med lite mandelmassa och sådär lagom med grädde. Om man bortser från att det snöade och att Skåne var täckt i ett tjockt, grått lager slask var det riktigt fint att vara hemma-hemma i helgen och få äta pappas rågkakor till frukost
Koka potatisen och mosa den tillsammans med mjölk. Ha i en klick smör och krydda med salt och peppar. Klicka ut potatismoset runt fisken, strö över den rivna osten och krydda ytterligare lite med Arromat och garnera ev
Späd med mjölk. Rör ihop ris, ägg och mjöl. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna
Men när häromdagen, stod i affären med en mogen eko-mango i handen mindes jag plötsligt den där glassen och kände mig tvungen att försöka återskapa den
Jag har serverat med blomkålsris och jag har klippt lite bladselleri över, gillar man färsk koriander så är det väldigt lämpligt till denna rätt - jag kan inte äta koriander, det smakar bara tvål, det är tydligen genetiskt
200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff) rapsolja salt vitpeppar ca 0,5 burk bambuskott, strimlade 2 klyfta vitlök, hackade 1 gul lök, skivad 2 cm ingefära, hackad 2 msk ostronsås 2 msk soja 2 dl vatten 1 msk ev hoisinsås majsstärkelse, för att reda såsen vatten (för att reda såsen) salt (efter smak) 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 2 salladslökar, skivad
Tillsätt alla torra ingredienser utom vetemjölet, och blanda ihop med hjälp av en hård slickepott. Den ska inte knådas utan arbetas ihop med slickepotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.