Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det
Smöra och bröa en två-liters-form. Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Jag har tänkt att jag ska svänga ihop en banankaka i flera veckor nu. För jag blev mycket nöjd med den och "råkade" äta upp en skiva redan innan jag började fotografera
Klicka ut smeten i SMÅ klickar - teskedsstora - för de flyter ut MYCKET under gräddningen. Rör ihop matfett, farin, socker och vaniljsocker med elvisp i en skål
Hacka chokladen och nötterna grovt och mosa bananerna. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min i 175 grader. 100 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.