Nu är det sen torsdagskväll och för mig och skrottarnas del innebär det att helgen börjat. Med den knäckiga smaken passar kakan perfekt att serveras nu till advent och alla trevliga glöggmingel
Äntligen fredag. Fiberhusken gör att smeten ganska snart sväller upp och blir som en kladdig deg. Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Först ut i fredags blev goda Bovetepiroger med en köttfärsröra. I helgen har det varit innebandycup för sonen och då har det varit fokus på dels bra förstärkt mellis, lite snabba energier och så snabbakat bröd
I fredags trillade äntligen trollets tand ut, vilken dramatik det har varit. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
Fredagens lunch intogs på m/s Alfågeln med sushibutikens blandbox. Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Det är en marängrulle som innehåller mandel, och är fylld med grädde och frukt eller bär. Smaken var super och den hade strykande åtgång, både hos stora och små
Ha en superfin helg. Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. Klicka ut fyra stycken klickar av omelettsmeten, forma till runda små omeletter och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg
Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.