Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. 150 g smör200 g vit choklad2 dl socker1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 äggGlasyr. 2 dl crème fraîche0,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerHallonsås. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. 150 g smör
Äntligen fredag. 50 gr röd jäst ( jag använde torr jäst denna gång). 75 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). Sätt ugnen på 250°C. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter vid en varm plats (helst med lock på alternativt med både plastfolie och handduk) Mjöla bakbordet med lite av resterande mjölmix och knåda degen med lätta och snabba tag. Ta ut bullarna ur ugnen men låt de ligga kvar på plåten med handduk över i 5 minuter. 50 gr röd jäst ( jag använde torr jäst denna gång). 75 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör)
Koka i ca 30 minuter, lägg sen ner potatisen i små bitar och koka i ytterliggare 15 minuter. Fick ett tips av min föredetta granne Torsten när jag var där och hälsade på
Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
Rostbiffen kan stekas på två sätt, i 125°C eller 175°C ugnsvärme. I 125°C blir stektiden något längre men köttet lättar mindre i vikt. Stek till önskad innertemperatur – vid 55° är rostbiffen rosaröd och vid 60° rosa. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött. Ta ut den färdiga rostbiffen och låt den stå ca 15 minuter om den ska skäras upp varm eller låt den kallna
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset. 150 g basmatiris
Hur som helst tog jag mina krafter til att fixa fredagens efterrätt. 23 jan-15. 23 jan-15. 7. e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna
5 dl mandelmjöl. 1,5 tsk salt. Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 175 grader. 5 vitlöksklyftor. 4-5 dl riven eller skivad mozzarella. Höj temperaturen till 225 grader. Grädda i ca 25 minuter och låt svalna en stund innan bitar skärs upp och serveras. 5 dl mandelmjöl. 1,5 tsk salt. Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 175 grader. 5 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré. 4-5 dl riven eller skivad mozzarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.