2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset. 150 g basmatiris
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. 150 g smör200 g vit choklad2 dl socker1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 äggGlasyr. 2 dl crème fraîche0,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerHallonsås. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. 150 g smör
Äntligen fredag. 50 gr röd jäst ( jag använde torr jäst denna gång). 75 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). Sätt ugnen på 250°C. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter vid en varm plats (helst med lock på alternativt med både plastfolie och handduk) Mjöla bakbordet med lite av resterande mjölmix och knåda degen med lätta och snabba tag. Ta ut bullarna ur ugnen men låt de ligga kvar på plåten med handduk över i 5 minuter. 50 gr röd jäst ( jag använde torr jäst denna gång). 75 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör). 1,5 tsk kardemumma. 1,5 krm salt. 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning). 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning). (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar). 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör)
In i ugnen i 175 grader tills köttet kommit upp i 80 grader i mitten. 175 grader till. Min underbara granne kom förbi med en vidsvinsstek för ett tag sedan
Rostbiffen kan stekas på två sätt, i 125°C eller 175°C ugnsvärme. I 125°C blir stektiden något längre men köttet lättar mindre i vikt. Stek till önskad innertemperatur – vid 55° är rostbiffen rosaröd och vid 60° rosa. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött. Ta ut den färdiga rostbiffen och låt den stå ca 15 minuter om den ska skäras upp varm eller låt den kallna
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Januari är hemsk. Jag vet att januari för många är en månad av späkning och att plånboken kan vara tunn efter jul- och nyårshelgerna, men jag kan inte riktigt begripa varför allt skulle bli bättre av att man prioriterar ned maten
Hur som helst tog jag mina krafter til att fixa fredagens efterrätt. 23 jan-15. 23 jan-15. 7. e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.