Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp
Vi har tjuvstartat med våfflor innan våffeldagen. Jag var faktiskt inte medveten om när våffeldagen skulle infalla eller ens om den hade infallit redan
Häll upp sylten i glasburkar, med lock och förvara dem i kylen. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Servera medgräddeochsylt. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
1olja att smöra formarna med. 1vispad gräddeochsylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. De på bilden är 7–8 cm i diameter – eller ta en muffinsplåt (det kanske blir några fler muffins då). 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde ochsylt
Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.