När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltadingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
en liten bit färsk ingefära. Finhacka lök, vitlök, chili och ingefära. en liten bit färsk ingefära. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Vi har tjuvstartat med våfflor innan våffeldagen. Jag var faktiskt inte medveten om när våffeldagen skulle infalla eller ens om den hade infallit redan
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Idag gräddade vi massor med våfflor. Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Kanske en kall yoghurtsås med lime eller citron i. lägg ut laxfiléeerna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.