I franskaraggmunkar är det alltid lök. Kan ätas som svenska raggmunkar med fläsk eller bacon och rårörda lingon eller vegetariskt utan fläsk tillsammans med en råkostsallad
Raggmunkar, pannkakor, våfflor – you name it. 10 maj, 2017. Raggmunk med bacon i ugnen. Billig vardagsmat,Bra mat i matlåda,Gratänger & ugnsstekt,Kött,Middagstips
Servera med raggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Stek raggmunkarna i stekpanna i lite smör på medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60°C och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, får fin färg och frasig kant, ca 4 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen vid, ca 80º
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.