Servera patén kall eller ljummen, gärna med saltgurka och vinbärsgelé. Smaka av med salt och peppar. Inspirerad av en paté som jag dök på i Amsterdam på en restaurang jag verkligen kan rekommendera för de som har vägarna förbi, de Waaghals, gjorde jag denna paté på bönor och champinjoner som blev både saftig och god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med timjan och svartpeppar. Servera med ris. 400 g kycklinglårfiléer300 g champinjoner2 msk Smör3 dl gräddmjölk½ msk majsstärkelse1 msk konc kycklingfond2 msk senap2 pressade vitlöksklyftor1 tsk timjan2 krm svartpeppar½ dl hackad persilja till garnering2 dl risGör så här. 300 g champinjoner
Skiva potatisen medan den är varm. 1-2 tsk fransk senap. Vinägrette2 msk ljus vinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk fransk senap 3 msk olja 2 msk vatten
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.