Jag vet inte vad det är som gör att jag tycker att den här pajen känns så lyxig, kanske är det de fina tunna päronskivorna, mandelmassan, den fina formen jag fick av Hanna och Ted i födelsedagspresent, eller till och med bara det söta florsockret på toppen
Höstig päronpajmedmandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Ta ut pajbotten efter 15 min istället för 20 min, strö på flagad mandel och hackad mörk blockchoklad, ställ in i 5 min till. 1 stor burk à 825g (avrunnen vikt 460g) med konserverade päron
Blanda ner gulorna, vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner tillsammans med citronen. Rör smör och socker pösigt och blanda i den malda mandeln
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Toppa medmandelspån, hackade nötter eller andra nötter efter tycke och smak. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.