Clafoutis är en typisk fransk läckerhet, en slags ugnspannkaka med frukt. Clafoutismedkörsbärochblåbär, mandel och liten touch av citron en himmelsk kreation som smälte i munnen
En av favoriterna på gårdagens temadag medfranska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Rör ihop smör, florsocker och marsanpulver till fyllningen med elvisp till en slät smet. Dom är mina absoluta favoritbullar tillsammans med dessa Cinnamon Rolls
Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.