När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Börja med att dela melonen och gröpa ur kärnorna med en sked. Men nu var det ett tag sen och när jag handlade mat sist så var det extrapris på honungsmelon
Blanda i nötter och frön i äggvitan och lägg över på en bakpappaers klädd plåt. Som ni ser på bilden ovan har jag hackat mandeln grovt, du kan även skålla mandeln
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Det har jag inte provat, men jag har gjort ett gott och friskt te av granskott. Det beror på att jag har haft väldigt fullt upp och saknat tid och ork till att blogga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.