Äntligen tillbaka. Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativ matlagning
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Tillagning. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning
Äntligen är fröken Dill tillbaka i matlagningsvärlden. Det senaste halvåret har bara varit ALLTFÖR tokstressigt jobbmässigt för att orka fota och blogga om mat
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken så blandningen blir fingervarm. Blanda ut jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och kardemumma
Servera saft eller kaffe till sommarbullarna. Lägg vetemjöl, jäst, socker, vaniljsocker, smör i bitar och ägget i skålen till matberedaren med plastkniven monterad
Coola rågsiktsbullarKalljästa Sommarbullar ca 15 st. Jag gillar ju skarpt att baka kalljäst. De här enkla rågsiktbullarna görs på ett nollkick på kvällen, jäser i godan ro i kylskåpet över natten och skärs raskt ut till bullar - någon knådning behövs inte- på morgonen
. Bullar är ju bland det godaste som finns men vem orkar stå mitt i sommarn och baka bullar. Då är i alla fall de här det bästa tipset, bulle i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.