Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder. Efter receptet följer några bilder från Malmö och den föreläsning som Therese Renåker hade på restaurang In the Pink i torsdags
Bara att späda med vatten om den blir för stark när du väl ska tina och använda skapelsen. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Linda Stark. Det går inte att komma ifrån, under intervjun med Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson känns det vid flera tillfällen som om jag egentligen är där för att skriva om ett kärlekspar och skildra hur deras vägar korsades
Marknaden har inga sittplatser så det är att äta stående som gäller, om man inte går iväg en bit ut från området och sätter sig på marken nedåt East River till
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
) Efterlängtade blender från Dualit, som jag gått och suktat efter sååååå länge. Från min son. Maria beställde menyn till gårdagens middag och hon ville också bli väckt på morgonen med en minitårta/maxicupcake
att gå från köttätare till vegeterian. Själv äter jag i grunden lakto/ovo-vegetariskt (dvs äter ägg och mjölkprodukter) men har mer och mer övergått till havrebaserat på mjölkfronten och köper uteslutande ekoägg
Veckan har innehållit så mycket kunskap om bra mat och träning, varvat med historier från deltagarna om hur de fått ett mycket bättre liv tack vare övergången till LCHF
November har känts riktigt mörk ochtung med gråväder och en elak förkylning som ännu inte helt gått ur kroppen, men nu känns det i alla fall lite lättare när adventsljusen brinner i sina stakar och det bara är några veckor tills det vänder och ljuset kommer tillbaka
Fick den här rätten öppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
Här kommer lite före/efter-bilder samt bilder från tävlingen (som jag och David tyvärr inte kunde åka till utan David skötte coachningen via telefon och mail)
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.