liten bit vitt bröd utan kanter. Ibland dimper det dessutom ner godsaker i vårt brevinkast från dessa kanoners människor och när det gör det blir vi alltid lika glada och ibland också helt överraskade
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. Lös jästen i det ljumma vattnet och blanda i alla ingredienserna utom russin och nötter, blanda i dessa när degen är fast och fin
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Testade att baka russin och solrosbrödet som ni ser resultatet av ovan. Jag blötlade russinen i kallt vatten samtidigt som jag gjorde skållningen, men det är beroende på hur man vill ha det
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllning med en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Det här är något mina barn vill att jag skulle ha med mig varje gång jag åkte hem från Norge. Den bör åtminstone köras i 10-15 minutter i maskin,mot slutet tillsätts russin( Du kan även använda chokladbitar typ mjölk / daim eller något annat gott istället för russin. * 200 g russin
ca 75 g russin. ca 75 g russin. Dessa små godingar bjöds på av min arbetskamrat häromveckan. Och såklart tiggde jag till mej receptet och även de blev bakade nu på morgonkvisten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.