I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp). Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp). Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan
Originalet säger snabbhavregryn men jag bakar med vanliga havregryn. HAVREKAKORMED RUSSIN 35- 50 st3 dl havregryn125 g margarin eller smör1 1/2 dl socker1 1/2 dl russin3 msk vatten2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverSmält fettet och häll det över havregrynen i en skål. HAVREKAKORMED RUSSIN 35- 50 st
Blanda kanel, bikarbonat, mjöl, salt och vaniljsocker med smörblandningen. Grovhacka chokladen och russinen blanda sedan ner det tillsammans med havregrynen i smeten rör till en jämn smet
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Sveas spröda havrekakormed russin, ca 40 st. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel
Den här veckan börjar vi med kakor, va. Jag gillar inte kakor med russin men jag gillar de här. Vem vet, snart kanske jag är lite wild n crazy och börjar tycka om bröd med russin också
Hittade ett recept på Söta saker på havrekakormed russin som jag genast kände att jag ville prova. Tycker det är väldigt gott med klassiska småkakor ibland
Detta är underbart goda havrekakor. De har till och med fått utlåtandet "de bästa kakorna jag någonsin ätit", och jag är benägen att hålla med, de hör till mina favoritsmåkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.