Inlägget Fräsch och enkel sallad medvarmröktlax dök först upp på Ät bra, må bra. Ett exempel på det tänkte jag tipsa om idag – low carb pasta-sallad medvarmröktlax
varmröktlaxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Lägg laxen i en ugnsfast form och täck med folie. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och citronpeppar
Sen så är det himla kul när dom som är lite sådär fina av sig sitter där och pillar med kräftskalen och försöker se snygga ut när dom äter fastän det är apselut totalt omöjligt att käka kräftor snyggt så det ser egentligen bara ännu knäppare ut när man försöker
I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma. Varmröktlax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad
Denna veckas Linas matkasse började vi med fisken. Skär laxen i bitar och servera allt. Man passar på när den som inte gillar fisk redan har ätit skräpmat, jag är även glad att mannen är borta för han gillar inte rökt lax
Plocka ur köttet från laxenoch lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med. Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra
Här från tidigare i veckan när vi åt stekt laxoch pasta i sin enkelhet med en fräsch grönsallad och en supergod kall sås på en burk créme fraîche spetsad med lite thai sweet chili-sås, en klick honung för att balansera hettan, samt örtsalt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.