Formbröd, glutenfritt o Lchf. 21 februari 2016 @ 10. 41. Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf
Brödbak igen i stugan. Som ni redan vet så gör jag nästan aldrig helt samma bröd två gånger, utan blandar hejvilt mellan olika mjölsorter, gryn, fröer och torkade bär
Formbröd. När vi hade 180-årskalas bjöd jag på snittar och brödet jag använde var det här. Det är ett ljust formbröd som är gott att äta som det är men också perfekt att rosta
Nybakat bröd. Perfekt till helgfrukosten. Gör degen dagen före och låt den kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att ta fram brödformen och låta den stå framme i rumstemperatur, medan ugnen blir varm
Även som glutenintolerant vill man kunna variera med olika brödsorter. Jag har mina väl beprövade, som jag ständigt återvänder till, men exprimenterar också hejvilt när andan faller på
Idag blev det ett brödbak till barnen. Ett vitt formbröd al'a Leila. ) Efterom det är så att vetemjöl special är ett mycket bättre jäsmjöl så har jag alltid använt det, men det är ju mycket mera gluten i specialen
Värm vatten och olja till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt Pofiber och Fibrex och låt stå i 10 minuter
Nyrostat bröd är gott men jag tycker det mest är luft i det formbröd man köper på affären. Därför blev jag väldigt glad när jag hittade detta recept, det är så otroligt gott och rosta detta när det är nybakat är gudomligt
Vad passar bättre, så här årets första dag, än att baka. Att baka är som en lisa för själen, ett sätt att lätta på trycket och samtidigt skapa något gott och vackert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.