Smaksätt med salt, nymalen svartpeppar och lite färsk rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Toppa Foccacianmed lite tomatsås, pesto, oliver och soltorkade tomater, strö över smulad oregano. Jag tycker inte en äkta Foccacia ska bakas i en bakplåt och varje ruta se lika stor ut utan de
Lägg rosmarinbladen i en sil och skölj dem med hett vatten. Pensla den med olivolja och tryffelolja. Gnugga bladen med fingrarna i olivoljan för att frigöra så mycket smak som möjligt
Detta bröd har jag smaksatt med ajvar relish, oliver ochrosmarin för att ge det lite extra smak. De långa jästiderna bidrar också med massor av smak och fin konsistens
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Ingredienser 200 g Risoni 3 tsk Olivolja 4 st kycklingbröst 1 nypa Salt 1 nypa peppar 1 st gul lök (i skivor) 2 st vitlöksklyftor (hackade) 1 nypa chiliflagor 1 msk finhackad färsk rosmarin 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.