Lägg tomater ocholiver i en del av hålen. Det enkla är det goda - en mustig soppa tillsammans medfocacciaoch vardagsmiddagen förändras till en festmåltid
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Focacciamedrosmarinoch halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. färsk rosmarin. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
Tryck ner små rosmarinkvistarocholiver i degen, jämnt fördelade. färsk rosmarin. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Ringla olivolja över brödet och strö över flingsalt och hackad rosmarin
När degen jäst, tryck ner fetaost, oliverochrosmarinkvistarmed jämna mellanrum. rosmarinkvistar. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.