Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Du kan lägga vad du vill på degen tex oliver, salami, vitlök eller något annat du gillar
Tryck ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten (eller annan smaksättning). Orginalinlägget Glutenfri focaccia hittar du på Hälsa som livsstil
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.