Fler tips på snabblagade rätter. Slå på grädde och ner med pulvret. På med locket och vira in i folie. Stek eller grilla köttet ett par minuter på varje sida
Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertaltimmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Det svåra är att vänta på att den ska svalna något innan servering. Den är godast på bakdagen. Grov limpa på 1 timme, 1 st. Sätt ugnen på 180 grader. Grov limpa på 1 timme, 1 st
Lyft tårtan från papperet och botten med hjälp av flera stekspadar till ett tårtfat. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.