Flankstek med potatissallad – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 800 g flankstek/innanlår
  • 1600 g kokt potatis
  • 11 grönt äpple
  • 11 rödlök
  • 12 msk kapris
  • 12 msk hackad persilja
  • 12 msk majonnäs
  • 11 msk dijonsenap
  • 1100 g spenat
  • 12 tsk sherryvinäger
  • 12 msk smör
  • 1 svartpeppar
  • 1 saltSätt ugnen på 125 grader.
  • 1 Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och svartpeppar.
  • 1 Bryn köttet i smör och lägg det sedan på ett ugnsgaller.
  • 1 Baka köttet i ugnen i 20-25 minuter.
  • 1 Ta sedan ut och låt vila i minst 5 minuter.
  • 1 Dela den kokta potatisen och blanda med kapris, persilja, majonnäs, senap och äpplet, delat i bitar.
  • 1 Skala rödlöken och skär den i skivor, lägg skivorna i en bunke med vinägern och låt stå i 5 minuter.
  • 1 Blanda sedan löken med resten.
  • 1 Innan du serverar, vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Tranchera köttet i tunna skivor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.