Igår hade vi gäster över på middag, började dagen med lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop en liten festmåltid
Ur Håkan Larssons "Fredagkväll med mat och vin" lagades det fläskfilé med våriga smaker. Eftersom mannens födelsedag i år infaller på en måndag när det är fullt upp med vardagslogistik fick det bli födelsedagsmiddag idag istället
Pensla tomaterna med oljan och låt rosta bredvid. Låt vinet koka in på svag värme under omrörning, späd sedan med buljongen allt eftersom vätskan kokar in
Kan serveras med vitt ris eller nudlar. Snabbt, gott och lätt + GI-vänligt efter allt påskgodis. Därefter svettade vi champinjonerna och la dem att vila i en skål
Inte för att det finns ett självändamål med snabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Därfrån spånade jag vidare med några salamiskivor som låg i frysen och lite strimlad spetspaprika. Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.