4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Smaka av med salt. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Med "lätt kokossås" menar jag att den inte är så tung och mäktig (tycker inte jag i alla fall. Detta är en jättelätt rätt att göra och du fixar kycklingen, grönsakerna och såsen medan riset kokar
Behövde hjälp både med att linda om och att laga färdigt maten som jag påbörjat. Smaka av med sockret för att ta udden av syran från soyan (om du inte vill ha den kvar syran förstås
Lax med ris ochkokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Lax med ris ochkokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Blanda samman creme fraichen med honung och curry. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Smaka av med lite salt och ställ kallt till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.