I söndags åt vi den här goda fläskfilén. Massor med härliga ingredienser som gifter sig med varandra. Lägg i gorgonzolan i tunna skivor och låt den smälta
Fläskfilémedgorgonzola och färsk fettuccine. Tillaga fläskfilén och låt sedan puttra ihop med såsen. Jag skall vara ärlig med er, gorgonzola är verkligen ingen favorit
Snitta filén längs med men inte helt igenom. Pensla köttet med sojan och bryn det försiktigt i smöret. Blanda skivorna med olja och rosmarinblad och bred ut på en papprad plåt
Krydda köttet med salt och peppar. Gorgonzolasås. Smaka av med salt och peppar. Låt vinet koka in i löken och rör i vispgrädden, gorgonzolan och stekskyn
Helstek fläskfilén tills den fått fin färg runt om, krydda med salt, peppar, och ev grillkrydda. i med grädde ost och buljong samt cremefraiche, låt puttra ihop så osten smälter, fick du ost kvar efter filén, släng i den oxå
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.