En lyxigare variant av pastasås tillsammans med strimlad entrecote. Hur som helst är kombinationen med alla smaker helt underbar i denna maträtt som inte heller är särskilt svårlagad eller tar lång tid att tillaga
Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på. Servera med kokt ris eller potatis - och gärna en bit bröd till
Smaka av med salt och svartpeppar. Vid servering toppas det hela med riven parmesanost. Krämig pasta med vitt vin & rostas 4 pers. 500 g pennepasta. //Malin Krämig pasta med vitt vin & rostas 4 pers 300g rostas eller oxfilé. 500 g pennepasta
Lägg på fisktärningarna på grytan och låt bli klara av ångan. Jag gjorde vitlöksbrödet på grov panini, men kan nog bli snäppet godare med vanlig baguette faktiskt
Smaka av med salt, peppar och dill. Servera soppan het med bröd till. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter. 300 g fisktärningar
Istället för färdigskurna fisktärningar använde jag portionsbitar, som jag skar till själv, lagerbladet hoppade jag över och sockerärtorna, som jag hade hemma, blev ett gott tillskott i soppan
Smaka av och ät tillsammans medpennepasta. Ha medelvarm värme på spisen och smaksätt med curry och paprikakrydda - jag använde mig utav stark paprikakrydda
Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
400 g tagliatelle- eller pennepasta. 400 g tagliatelle- eller pennepasta 300 g oxfilé, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak) 2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner 1 tsk dijonsenap 2 msk soja 1 msk vetemjöl 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 1 dl mjölk salt peppar 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika) smör till stekning olja till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.