Har ni barn så är detta ett ypperligt tillfälle att låta dom vara med i köket, fram med lite smått och gott från kyl och skafferi på bordet och släpp loss fantasin
Vi brukar handla fisk av en fiskbil som kommer till vårt bostadsområde en gång i månaden. Det är även fin kvalité på filéerna, inga ihop pressade fiskblock här inte
Grilla/rosta bröd, gärna rågbröd. Lägg på sallad, burgare, tomat och dressing. Skär fisken i lite mindre bitar och mixa med ägg, gräslök, salt och peppar
Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Lägg spenaten runt fisken och strö över dede hackade äggen och tomat tärningarna, persiljan och citronskalet över fisken
Ta ut ugnsformen och lägg påbaconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen. Pressa lite citronsaft påfiskbitarna och rulla in i baconpaketet
Jag blev kontaktad av Findus, som just gjort en stor satsning med deras “Lyckas med Torsk”, och tillfrågad om jag kunde skapa något bra tillbehör till det
Vi är långt ifrån det. Nu har du en härlig majonäs på endast några minuter. med fisk. Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Saften från ½ citron. Hacka grönsakerna fint och lägg i grupper på portionstallrik. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer
Ta ut fatet och lägg påfisken och tomaterna. Dela löken i klyftor på längden. Dela fisken i bitar. Lägg potatis- och lökklyftorna på ett ugnssäkert fat
Hollandaisesåsen är grym till både lax och sparrisEn strålande härlig dag idag med. Det här sättet att göra inkokt fiskpå, är nog bland det smidigaste man kan göra tror jag och det blir så mycket god smak också
Lägg de förvällda, väl avrunna mangoldbladen i botten av en ugnsform, lägg fiskbitarnaovanpå och bred över pesto på dessa, strö över den stekta svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.