Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli. Låter man sina fiskspett få bra med yta lossnar de lättare från gallret, samtidigt som de får ett underbart krisp med god smak
Rör sedan ner det i bunken med den övriga fyllningen. På påskbordet här hemma serverades bland annat den här helt fantastiskt goda skaldjurs cheesecaken, eller jag använde bara räkor men du kan ju ta i lite kräftor om du vill ha det också
blötlagda träspett (om fiskspetten steks i ugnsform så häll marinaden som är kvar i påsen ovanpå och lägg lime skuren i bitar runtom innan spetten ställs in i ugnen)
Igår hade vi stugsista i Finsvik med mamma och pappa. Alla älskar skaldjur (vuxna och barn minus Milly), så det blev fyra olika sorters kräftor och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.