Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Servera med ett gott bröd och lite ost. 1 morot. Hacka vitlöken och skär moroten och pepparfrukten i tändsticksstavar, fräs i lite smör några minuter, häll på vatten, vin och buljongtärning, låt koka 5 minuter. Tillsätt grädden, låt koka 5 - 10 minuter smaka av med peppar och salt. Stäng av plattan och lägg i fisk och räkor, låt stå 5 minuter, häll upp i tallrikar, toppa med dill några droppar tabasco och dillolja. 1 vitlöksklyfta 1 morot 1/2 röd pepparfrukt
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Jag är lyckligen hemma igen efter några fantastiska dagar i Warszawa tillsammans med en av döttrarna, men efersom jag kom hem mitt i natten och inte i säng förrän en bra bit på den här sidan midnatt har jag förstås inte hunnit samla ihop varken mig själv eller något Warszawainlägg
Skala och hacka morot och fänkålen. Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Skala och tärna potatisen, skär moroten i tunna stavar. En len och grymt god soppa som går utmärkt att förbereda, servera den med en klick aioli och ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.