Fräs purjolöken i en gryta med smör. Blanda i dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 500 g räkor med skal. 5 dl hackad dill. 500 g räkor med skal (200 g skalade) 500 g torskfilé 1 st purjolök 3 st tomater 50 g smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 3 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1. 5 dl hackad dill 4 tsk pressad citronsaft flingsalt nymald vitpeppar
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kall sås med pepparrot, äpple och dill. Finhacka äpple och lök och fräs i smör. flingsalt & svartpeppar. Spättan vändes i mjöl och stektes i rikligt med smör, äkta svenskt smör
Billig vardagsmat,Glutenfritt,Mejerifritt,Middagstips,Pastasåser & andra grytor,Vegetariskt. Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.