Blanda saltet med saften från den halva citronen, så att saltet blir fuktigt. 1 liter fiskbuljong, på 2 tärningar. 300 g fiskfilé , gärna lax 2 tsk salt ½ citron 4-6 potatisar i tärningar 3 morötter i strimlor 1 liter fiskbuljong, på 2 tärningar 2 msk dill 2 msk persilja 2 msk gräslök 1½ dl grädde
Den kan vi hitta i hela Polen och ingen vet varifrån namnet kom. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Igår blev det därför en Fisksoppafrån hans kokbok, fast på mitt vis. nej nej, det var så vi pratade på landet, landet långt bort från staden och malmen
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
peppar från kvarn. Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.