Idag bjuder jag på en riktigt saffransgulfiskgryta. Smaka av med salt och peppar. Dragon är en favorit ochsaffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Pressa i vitlöksklyftornaoch låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 1/2 g saffran. 2 vitlöksklyftor
Servera gärna med olivstekta vitlöksbröd på sidan och någon klyfta citron till grytan. Ett glas vin till kanske och några olivoljestekta vitlöksbröd på sidan
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffranoch tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Smaka av med citron, salt och peppar. Tillsätt saffranet utrört i vinet, de krossade tomaterna, den pressade vitlöken, fiskbuljongtärningen, sambal oleken, honungen och mjölet utrört i matlagningsgrädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.