Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 2 Deg från dag 1 700 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 500 g vatten [5 dl] 25 g havssalt 1 msk rapsolja (eller olivolja)
Klicka på tonfiskröran. 1. Skär rågkushalvorna i fyra bitar. Blanda ihop majonnäs, tonfisk, gräslök, rödlök, crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Tillsätt rågmjölet och knåda degen på ett bakbord tills den är slät och fin i 5 till 10 min. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på uppvärmd plåt (eller baksten) och grädda i ca 45 min. Vill du ha lite mer skorpa kan du hälla 1 dl kokande vatten på ugnsbottnen
Bred laxkrämen på rundlarna. 4 skiva rågbröd. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
Skiva brödet på diagonalen. Blev en förrätt ikväll bestående av rostat rågbröd med pepparotsfärskost, dill & kummingrav lax, färskriven pepparot och en klick gravlaxsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.