Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 2 Deg från dag 1 700 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 500 g vatten [5 dl] 25 g havssalt 1 msk rapsolja (eller olivolja)
Tillsätt rågmjölet och knåda degen på ett bakbord tills den är slät och fin i 5 till 10 min. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på uppvärmd plåt (eller baksten) och grädda i ca 45 min. Vill du ha lite mer skorpa kan du hälla 1 dl kokande vatten på ugnsbottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.