Raitamed mynta och gurka – Pudina raita – Indisk yoghurtsås. Indisk yoghurtsås med mynta och gurka. Salladen med blaskiga såsen, är ju en slags variant av raitamed grönsaker
Så denna kväll hittade jag en tacosås i kylen som fick tacosuget att rusa till, vilket resulterade i en tacogryta som jag valde att servera tillsammans medlimeris, en fräsch sallad och hemgjorda pitabröd som jag hade färdiga i frysen att plocka fram
Fräs löken lätt i kastrullen ihop med gurkmejan i smör, lägg i riset och låt fräsa med,. Hoppa inte över att göra riset, för det passar jättebra ihop med kycklingen
Till morötterna gjorde jag järpar smaksatta med garam masala och den indiska yoghurtsåsen raita. Planen för min del under resten av året är som jag nämnde i mitt inlägg i söndags kväll att äta mer av vår artegna kost, så det här inlägget vill jag förtydliga innehåller en rätt jag lagade i förra veckan innan jag med det bestämdaste bestämde mig för att strikt hålla mig till mera grönt och mindre kött
Hacka myntan och blanda ihop allt med yoghurten. Blanda alltihopa med bulguren. Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.