Dessa filodegspaket gjorde jag till påsk och har totalt glömt bort att lägga ut receptet här. De kan man äta till frukost, till lunch med lite sallad, som mellanmål och toppen även vid utflykter
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Smaka av färsen med salt och peppar. Härligt goda färsbiffar som får smak av fetaost och basilika. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite stevia också)
Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Ansa och skiva svampen och stek den i en stekpanna med matfett, tills svampen får färg. Dra smeten från kanterna med en stekspade, så att lös smet kan rinna ner i pannan
"nu kan du väl sluta exprimentera med pajdegar och hålla dig till det här". Degen var lätthanterlig, och pajskalet blev sådär fint och knaprigt som det ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.