Det här blir sista inlägget i serien "Någotför alla" – en kaka fullproppad med choklad. Man använder sig av mycket nötter och sötar gör man med torkad frukt eller agavesirap
Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Jag har i mitt arbete som kost- och näringsrådgivare, och även i mitt eget liv, hämtat inspiration från några olika kosthållningar, till exempel lågkolhydratskost, blodsockerbalanserande kost (GI), Rawfood, inflammationsdämpande kost, medelhavskost och att äta för optimal syra-basbalans
I söder äter man (förstås) mycket fisk och också mycket grönsaker. Om det blir väldigt tjockt kan du späda med lite pastavatten (jaaaa, det var ju därför vi inte skulle hälla ut det
I min receptsamling hittade jag den här nötrulltårtan med chokladkräm. Det känns viktigt att redan från början tänka på utbudet till dem som av någon anledning inte tål mjölkproteiner, gluten eller något annat livsmedel
e september, mörk choklad tillsammans med valnötter och en smak av ingefära. Nåja kanske ingen kaka man ska äta för ofta med tanke på kaloriinnehållet, men vad gör väl det vid speciella tillfällen
Däreftermosar du den med hjälp av en stavmixer, smör och eventuellt en skvätt grädde. Det enda du behöver göra är att koka upp blomkålen i en kastrull med vatten och salt tills den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.