Finnish Rye Bread
Hovkonditorn
Hovkonditorn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rågbröd
  • surdegsgrund
  • 3-4 skivor mörkt rågbröd
  • 1 l ljummet
  • 1 l rågmjöl
  • deg
  • 1 msk färsk jäst
  • 5 dl ljummet
  • 15-16 dl rågmjöl
  • 2 tsk fint havssalt
  • 1-2 dagar eller tills det bubblar och
  • 1 dl av degen och frys ner. Knåda degen för att få bort
  • 1,5 dl källvatten och 2 dl rågmjöl. Rör om och låt stå, täckt, till
  • 1 l luk
  • 1 l rye
  • 1 tbsp fresh yeast
  • 5 dl luk
  • 15-16 dl rye
  • 2 tsp fine sea salt
  • 1-2 days, or until it bubbles and smells sour, stir a few times
  • 1 dl of dough and freeze, for later use. Knead the dough to

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.