)Till fyra portionerWallenbergare. Smaksätt med salt och peppar. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Ikväll blir det Wallenbergaremedpotatismos och lingon. Servera biffarna med kalvsky, potatismos, lingonsylt (eller rårörda lingon) gröna ärter eller sockerärter
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Servera medpotatismos (finns redan beskrivet tidigare i bloggen), ärtor och rårörda lingon. Medan Sigrid lägger pussel och Arvid spelar bokstavsspelet passar jag på att slänga ihop kvällsmaten
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Servera dem nystekta och varma medpotatismos, små gröna ärtor och rårörda lingon. Om du vill ha magrare Wallenbergare kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och utesluta paneringen med ströbröd
Vi serverade våra Wallenbergaremed brysselkål som vi råstekte tillsammans med haricots verts, solrosfrön, citronskal och citronsaft som pressades över och fick puttra med någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.