13 juli
2014, 18:45När vi var på Cypern och datumet var 15 juni fick jag ett fint kuvert av Niklas. Fina ord och en spavistelse! Och i helgen blev det av. Vi kom till Sankt Jörgen igår lunch och sedan var det sparitual. Herregud vilken upplevelse! Ångbastu, isvak, fotbad, gungande sängar, rengöring och bad i olika former. Härligt! Efter det gick vi upp på rummet och bytte om inför middagen. Först en underbar buffé med massor sill, lax, Västerbottenpaj mm. Helt i vår smak. Sedan kolgrillad ryggbiff på det. Satt fint! Därefter en drink ute i loungen och en i hotellobbyn framför fotbollen. Och Gud vilka sköna hotellsängar. Idag var det hotellfrukost och ännu mer bad. Inomhus och utomhus. Vilken lyx. Jäklar vilket påkostat bygge det där var. Jag älskar liksom känslan av att man skulle kunna hänga sig i duschväggen utan att den skulle rubbas. Rustikt och rejält. Det gillar vi.Tack älskling!
För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna. När dom frågade mig om jag ville samarbeta med dom så var det nästan som att jag gav mig själv en julklapp
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in
Goda formbullar fyllda med vaniljkräm. Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna
Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt
Jag har hållt på och bakat inför kalasen nästa helg. Flera tårtbottnar som har åkt in i frysen (dom går så bra att frysa, det är nästan enklare då man kan skära dom lättare när dom är lite halvfrusna), men jag har också testat att göra marshmallowfondant för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.