Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Veckans vegetariska. Massvis med gurkmeja såklart. Vi hade ingendirekt mat hemma och jag letade runt iskafferiet och kylskåpet och fickihop denna gryta
Eftersom vi var många hjälptes vi åt att baka pajerna, klassiska ost- och skinkpajer. För ett par veckor sedan döptes mittlilla barnbarn, och då bjöds släktingar och vänner på paj och kladdkakor efteråt
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Kålpudding. Något som många säkert tycker låter krångligt och en rätt som bara mormor och farmor gör
Dags för ännu ett express-recept att dela med mig av. En hektisk vecka väntar och då behöver man äta så ordentlig mat som möjligt även om tiden är knapp
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vitörtdressing
Har ni ont om tid för matlagning denna vecka. Jag har lösningen. Här kommer ett enkelt, gott och hälsosamt recept som ger dig fullt med energi och tid för annat du ska hinna med
Februari är nämligen kantad av födelsedagar och kalasade för mig och minfamilj, då halva min släkt fyller år, och även båda mina barn och min bästa vän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.