Filmjölksmarinerad och friterad kyckling med jalapenomajonnäs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling i filmjölksmarinad4 kycklinglårfiléer (ekologiska) 0,2 l filmjölk 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 1 tsk strösocker 2 msk rostade sesamfrön 2 klyfta vitlök, rivna 1 tsk ingefära, riven 1 msk soja 1 röd chilifrukt, hackad
  • ris2 dl rundkornigt japanskt ris 4 dl vatten
  • Jalapeno -olja2 jalapeños 4 salladslökar 50 g babyspenat 5 dl olja
  • Jalapeno -majonnäs2 äggulor 1-2 dl jalapeño -olja, alt 1 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger (eller risvinäger) 1 tsk dijonsenap salt 1 msk citronsaft
  • Tillbehör0,5 vitkål, spetskål eller rödkålshuvud salt 1 citron 1 msk vinäger
  • Panering och fritering1 l olja, för fritering 2 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd
  • Servering1 msk rostade sesamfrön (eller furikake) 1 kruka vattenkrasse

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.