Fikonbaklava
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g torkade fikon
  • 150 g valnötter
  • 100 g pistagenötter
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½-1 tsk mald kanel
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 12 ark grekisk filodeg
  • 24 x24 cm
  •  
  • Honungslag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk flytande honung
  • 1 kanelstång
  • Finrivet skal och saft från ½ citron

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.